Tuesday, April 21, 2009

Rambutku

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera....

Aku minta maaf kerana terlalu lama x update... inshallah xkan terjadi dah...
ini kerana sifat kerja sambil lewa telah menyerang aku kembali... :p

Tajuk posting kali nieh spt diatas...
Sob3...

Aku mempunyai rambut yg :
- cepat tebal
- warna hitam
- kalau panjang, akan jadi kerinting
-sideburn aku pendek

tgk pic dibawah untuk keterangan lebih lanjut....

Inilah AKU :P

Aku mempunyai dan berkeadaan :

- Badan kurang gemuk
- Berkepala besar sedikit
- Berdahi luas dan besar

Aku cuma mahu mempergayakan rambut sahaja... Seperti Dibawah :












Mcmana? Hensem x?
( HAHA! )

Kepada sesiapa yang pandai ttg feshen2 nieh harap tlglah aku..
Aku nak juga berubah gaya penampilan, cuma aku malu bertanya..
Akhirnya aku bertekad tanya jer kamoo2 sekalian ( HAHA! )

Kepada Sesiapa hendak tolong, Tolonglah :

- Cara cutting n style yang mana ok berpandukan tick2 yang aku berikan diatas
- Dimana hendak buat
- Kos?
- Minyak rambut, gel atau wax manakah yg paling seswai?
- Ada cara x nak bagi sideburn aku panjang? :P

Jasa baik kamoo semua akan aku ingat, thankz...

p/s : Aku lama x update, maafkan aku

17 Pengomen:

Framestone said...

he..23x bro xsuke rambut pendek.. xhensem n xnmpk macho sgt..nmpk cam mude rumaje je...

tp kekedg terpkse gak potong terutama time kritikal time kerje n study

أزيزول حاكيم said...

framestone ::

Hahaha, ada ape2 tips?

AhMaD AiMaN AkMaL said...
This comment has been removed by the author.
Mr x7 said...

ceh silap gune acc plak tadi. haha.. tadi acc untuk testing design.

guna la rejoice, ekeke.. tetibe je promote rejoice.

aku kalau pergi kedai gunting rambut selalunya cakap pendek je.

tapi aku tengok rambut kau macam tak kerinting je kalau panjang. kalau kerinting gak gi la buat teknik rebounding. hehe..

kalau nak sideburn panjang cakap kat orang tu tak mau cukur sideburn.

minyak rambut, gel atau wax. katakan tidak untuk semua. haha.. aku dulu pkai gel. skrang dah mls. pakai air cukup. lalala~

أزيزول حاكيم said...

mr x7 ::

cit.... maksud aku kalau nak tumbuhkan bulu ari2 sideburn bagi panjang bawah dari telingalah...

hehe..... kalau kita wat teknik rebonding, rambut bukan jadi kusam ker?

Mr x7 said...

bulu ari2 tu bkn bulu kat bhgian tuuuuuuuuut... ke? O.o

jap, aku gi apply jadi designer rambut dulu. haha..
tah ar aku pun tak tau sbnrnye. aku pajak gadai je komen td tu. haha..

Framestone said...

tip pe yg ko mahukan... tip nk potong rambut murah ke or tip mls nk g potong rambut he..23x

أزيزول حاكيم said...

Mr x7 :: haha, tahu xper....
thankz coz nak jadi designer aku...
( haha! )

Framestonee ::
Tip nak gaya rambut cik abg oit...
haha, gaya malas ptg rambut, nanti jadi sangkar tebuan lah kepala aku nieh...

sickchild said...

wey wax ah weh best baru nampak messy and sexy.
hahahaha.
aku geli tengok org pakai minyak rambut sebotol atau gel yang keras cam periuk nasik.
haihhh.

أزيزول حاكيم said...

sickchild72 ::

ko pernah g saloon x?
kalau kita wat rebonding atau ada cara lain x nak bagi lurus rambut?
pas2 ada rawatan susulan ker?

sickchild said...

jangan la weyh luruskan rambut.
rebonding tu nanti dye serap sume air dalam rambut kau ngan vitamin2 nye skali.
mula2 mmg la lawa.
lama2 kering cam penyapu.
lagi2 kalau kau tak jaga. hish.
kalau kerinting ; biakan je messymessy.
sempoi.
tapi make sure kemas je.
cam rambut jericho rosales.
kan hensem.
org rambut lurus nak rambut kerinting.
org rambut kerinting nak lurus lak.
hihi.
percayalh cakap aku ni.

Framestone said...

bro pun xde la reti jaga rambut.. pe2 pun pilih minyak rambut yg sesuai..sentiasa menyikat rapi... bile dah kering.. rambut xde la serabut sgt..

أزيزول حاكيم said...

@shickchild72 ::

aku perasan jugak weh, kalau rebonding dia nanti jadi kering, thankz... akan aku kerintingkan lagi rambutku ini... ghehehe....

@Framestone ::

ang nak tahu sesuatu x? hehe, aku lama dah x sikat rambut, ashik guna jari jer... muahaha

sickchild said...

haha kerinting pun same.
guna kaedah memanaskan rambut gak.
takyah wat pape.
lek je.
aku tak pna wat pape kat rambut aku.

أزيزول حاكيم said...

@sickchild :: untung ko...
kena bersyukur 2... x bersyukur xtaulah... haha

penjenayah.merah.jambu. said...

biarkan je rambut tu tumbuh smpai cecah lantai..
fulamak..scary woh...

أزيزول حاكيم said...

@penjenayah.merah.jambu ::

pas2 jgn gosok gigi, tonyoh mata kuat2....
haha....
style ko punya cara... ok gak... akan aku ikut...
hehe

Developed by Free CSS Templates Pimped for blogger by Blogger Templates