Friday, May 22, 2009

Syurga Cinta

Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Kesibukan menghimpit aku
tanpa aku sedari, aku telah mula mengabaikan blog ini...
Oh tidak!
Sememangya aku x hendak begitu...
Simpangkannya...

Entry Bertarikh 22 May nieh aku Ingin share dgn kamoo semua tentang ape yg aku lakukan hari ini..

Pukul 2 ptg
Selepas sahaja aku selesai solat jumaat, aku pun startlah motot aku.
Tujuannya hendak pergi ke Ct plaza untuk menonton wayang.
Alhamdullilah, hampir 5min perjalanan aku sampai ke sana..

Seterusnya aku mencari tempat parking berbayar ( moto baru abis bayar, weh! )
Selesai membayar, aku tergamam...
Si dia pun sampai sama tempoh dengan aku..
Aku tersenyum..
Alhamdullilah, Si dia selamat sampai...

Kami berjalan menuju ke pawagam..

Pukul 2.20ptg
Aku beratur membeli tiket...
Alhamdullilah aku dengan si dia, sedaranya dan temannya membeli tiket 1 line sahaja...
D09,D10,D11,D12..
Itu nombornya..

Selesai membeli sahaja, aku terus membeli pula popcorn bersaiz sederhana berharga rm5,
ayer mineral rm1.20, dan air coca - cola bersaiz besar rm2.80...

Pukul 2.40ptg
Aku dengan si dia, sedaranya dan temannya memasuki pawagam mencari tempat duduk...
Aku kehairanan...
Mengapa tempat duduk aku yang bertetera nombor D09 dan D10 ada 2 orang gadis sedang bersantai?
Aku terus menegurnya... Dialognya begini...

Aku : Assalamualaikum, adik... Nieh tempat duduk adik ke? Asal ada nombor nieh sama dengan tiket saya?
Wanita Dan Kawannya : Eh3.... Kami duduk ambil angin ja
( haha! kantoi lah 2.. Aku bagi angin fresh baru tau )

Pukul 3ptg
Pawagam start...
Mmg besh giler...

Selepas Selesai kami menonton...
Ada adengan lain yang aku malas nak share kan ( haha! )

Apa yang aku hendak share kan ttg filem ini adalah pandangan tentang filem ini..

- Filem nieh mmg besh WEi!
- Rugi x tgk
- Pelakon x skema sgt
- Plot mmg sempoi
- Dijamin xkan tertido

Yang lain nak tahu tengoklah sendiri..
haha!
Apa aku pelajari dalam filem nieh banyak gak..

X rugi kalau anda nak tgk...
banyak tersingkap kata - kata dakwah...

p/s : Nielah 1st time aku tengok pawagam seumur hidup aku.. ( BEST weh!! )

_______________________________________________________________

Trailer Filem Syurga Cinta

9 Pengomen:

Puteh said...

ingin tengok cite ini.
huu~

sharamli said...

haziq c0mel

Monkey D Luffy said...

dating sambil tgk cerita cinta :P

أزيزول حاكيم said...

Monkey D Luffy ::

Cis.. Mcmana kau tau ha?
hehe...
jom tgk 2 monkey...hehe

أزيزول حاكيم said...

Puteh ::

rugi x g tgk... memang besh giler...

أزيزول حاكيم said...

sharamli ::

dah tgk ke?
dia pandai belakon nowh...
mmg cute..
hehehe

joegrimjow said...

da lame da kisah ni ni

FARIE said...

best sgt ker?
nnt ble free nk tgk ar..

penjenayah merah jambu. said...

hehe..apakah agaknye adegan yg malas nk dicerite itu ye?

Developed by Free CSS Templates Pimped for blogger by Blogger Templates